About us icon

Pietrafitta

  • Το πιο ποιοτικό σκληρό σιτάρι που υπάρχει
  • Πρώτη ποικιλία σε επίπεδο ποιότητας στην Ιταλία σύμφωνα με τους εθνικούς ελέγχους στο σκληρό σιτάρι
  • Κεχριμπαρένιος σπόρος με ασυναγώνιστη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
  • Σκληροτράχηλη ποικιλία που αξιοποιεί ξηροθερμικές περιοχές και εδάφη χαμηλής παραγωγικότητας
Γενεαλογία
Grazia × Isa
Στάχυς
Πυραμοειδής με μαύρα άγανα
Ύψος φυτού
91-105 εκ.
Αδέλφωμα
Καλό
Ευαισθησία στο κρύo
Μέση ανθεκτικότητα
Ευαισθησία στη ξηρασία
Ανθεκτική
Αντοχή στο πλάγιασμα
Ανθεκτική
Πρωιμότητα
Πρώιμη
Αντοχή στο Ωίδιο
Ανθεκτική
Αντοχή στις Σκωριάσεις
Ανθεκτική
Αντοχή στο Φουζάριο
Ανθεκτική
Αντοχή στη Σεπτόρια
Ανθεκτική
Παραγωγικότητα
Καλή
Βάρος 1000 κόκκων
45-55g
Εκατολιτρικό Βάρος
80-88 Kg/hL
Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Υψηλή (>14%)
Δείκτης Γλουτένης
Πολύ καλός